Telefonu: +370 672 78444 El. paštu: info@prospektus.lt
Meškoms
Trumpas aprašymas

Meškų aktyvumas priklauso nuo metų laiko ir gyvenamosios aplinkos. Ruošdamiesi žiemos miegui arba tik iš jo pabudę, maisto ieško ir dienomis, bet vasarą, kai maisto daug, ypač aktyvūs naktį. Žiemą, ypač šaltesnėse klimato juostose, kur yra mažiau maisto, meškos nagais išsikasa urvus ir juose užsnūsta. Meškos minta įvairiais augalais: grybais, uogomis ir riešutais. Jie taip pat maitinasi vabzdžiais, paukščiais ir jų kiaušiniais, graužikais. Susimedžioja ir stambesnių žinduolių, dažniau ligotų arba jauniklių: briedžių, elnių, bizonų, kitų elninių šeimos gyvūnų. Kartais sumedžiotą gyvūną paslepia, kad šis šiek tiek apipūtų. Kitas meškų maisto šaltinis yra lašišos ir kitos žuvys, kurias gaudo stovėdamos upėje ties slenksčiais ar mažais kriokliais.

 

Produkcija meškoms